Smeermiddelen

Naast brandstoffen leveren wij – veelal uit voorraad – smeermiddelen van diverse A-merken en voor verschillende toepassingen. Denk aan Mobil, Petronas, Texaco, Eni, Total, Castrol, Shell én ons eigen merk OK. We leveren alles van motoroliën en hydraulische oliën tot transmissie-oliën en vetten. Verpakt, maar ook leverbaar in bulk. Daarnaast leveren wij koelvloeistoffen en antivries in diverse verpakkingen.

Advies

Omdat wij jarenlange ervaring in de smeermiddelenbranche hebben en over goede contacten met de diverse merken beschikken, bieden wij advies op maat. Niet alleen op technisch vlak, maar ook op financieel en commercieel gebied.

Levering op en rond het water

In de zeevaart worden schepen vaak door middel van bestel- of tankwagens voorzien van smeermiddelen. In ons magazijn in Tholen en sinds kort ook Lelystad, beschikken wij over een grote voorraad smeermiddelen en vetten, die wij met onze bestelauto’s, voorzien van pompinstallatie, snel (just-in-time) en op maat leveren op de plaats van bestemming. Daarnaast kunnen onze bunkerboten (Bartjes), die vanuit de Bataviahaven in Lelystad voor de distributie van brandstoffen zorgen, op verzoek smeermiddelen in diverse verpakkingen leveren.

Smeerolieanalyse

Op verzoek voeren wij onafhankelijke smeerolieanalyses voor u uit, zodat u inzicht heeft in de huidige staat van de smeerolie in uw motor.

Vetsmering

In sommige gevallen is oliesmering niet mogelijk. Vetsmering wordt het meest toegepast waar olietoevoer niet geschikt is, zoals in open tandwielen en lagers. Voor het selecteren van een geschikt vet moeten de eigenschappen zoals de viscositeit en de consistentie(dichtheid van de stof) in beschouwing worden genomen. Daarnaast is de optredende temperatuur, waterbestendigheid en de oxidatiestabiliteit van belang.